iETS OVER MEZELF

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Traditionele Chinese Geneeskunde, Qing Bai. Deze opleiding heb ik gevolgd naast mijn werk als arbeidsdeskundige zorg in de GGZ binnen de psychiatrie.

Na een ernstig ongeval in 1995 heb ik een intensieve revalidatie doorgemaakt. De aandacht lag bij het herstel van het bewegingsapparaat. Toen dit hersteld was, was de behandeling volgens de artsen en therapeuten geslaagd. Dat ik helemaal leeg was en zonder energie achter bleef, werd niet meegenomen in de behandeling. Ik ben toen op zoek gegaan naar alternatieven en kwam terecht bij een acupuncturist. Deze heeft in een aantal sessies gezorgd dat ik weer vol energie zat. De fysieke klap van het ongeval zat nog in het lichaam en deze stagneerde de natuurlijke balans tussen de verschillende organen. Door de stagnatie weg te halen kon mijn lichaam weer functioneren.

Toen ik later ging werken in de psychiatrie merkte ik dat er daar vaak geen relatie wordt gelegd tussen emotionele klachten en al bestaande fysieke klachten. Het gebrek aan energie waar mensen mee kampen na de behandeling van de problematiek is ook daar een gegeven dat vaak onbehandeld blijft.

Mijn interesse in de Traditionele Chinese Geneeskunde was gewekt. En deze wordt alleen maar groter. Het lichaam is niet opgedeeld in hokjes, maar een totaal. Binnen mijn praktijk is mijn doel bij elke cliënt het totaal te kunnen behandelen.

Ervaringen van cliënten
Ik kwam bij Loes als een brok spanning, vasthouden van controle, afreageren, radeloos en heel weinig energie. Wonderbaarlijk hoe acupunctuur mijn kijk op mezelf en mijn omgeving heeft veranderd. Ik heb me lang niet zo ontspannen gevoeld, ik ga nu heel stuk losser om met mezelf en dus ook met de mensen om me heen (vooral mijn vrouw plukt hier de vruchten van) en mijn creativiteit stroomt weer. Soms als ik de praktijk verliet voelde het of ik net terug kwam van vakantie!
– Ton –

 

“Loes heeft mij enorm geholpen om meer rust en balans te vinden. De acupuntuur – en dan vooral de traumabehandeling die Loes uitvoert – heeft mij veel inzichten gegeven en zowel lichamelijk als mentaal in een kalmere toestand gebracht. Met mijn drukke en veeleisende baan is dit zeker iets dat ik in mijn levensstijl wil inpassen en zal blijven herhalen. Loes geeft daarbij ook praktische handvatten over bijvoorbeeld voeding, die voor mij ook meteen verschil hebben gemaakt. Door haar ervaringen in (ook) de Westerse geneeskunde is haar begeleiding veel breder dan uitsluitend de acupuntuur, en dat maakt dat ik iedereen zou aanbevelen bij haar een behandeling te plannen. Acupuntuur kan op diverse manieren een toevoeging of oplossing zijn, zodat vrijwel iedereen daar wel bij gebaat is!”

– Suzanne –

iETS OVER MEZELF

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Traditionele Chinese Geneeskunde, Qing Bai. Deze opleiding heb ik gevolgd naast mijn werk als arbeidsdeskundige zorg in de GGZ binnen de psychiatrie.

Na een ernstig ongeval in 1995 heb ik een intensieve revalidatie doorgemaakt. De aandacht lag bij het herstel van het bewegingsapparaat. Toen dit hersteld was, was de behandeling volgens de artsen en therapeuten geslaagd. Dat ik helemaal leeg was en zonder energie achter bleef, werd niet meegenomen in de behandeling. Ik ben toen op zoek gegaan naar alternatieven en kwam terecht bij een acupuncturist. Deze heeft in een aantal sessies gezorgd dat ik weer vol energie zat. De fysieke klap van het ongeval zat nog in het lichaam en deze stagneerde de natuurlijke balans tussen de verschillende organen. Door de stagnatie weg te halen kon mijn lichaam weer functioneren.

Toen ik later ging werken in de psychiatrie merkte ik dat er daar vaak geen relatie wordt gelegd tussen emotionele klachten en al bestaande fysieke klachten. Het gebrek aan energie waar mensen mee kampen na de behandeling van de problematiek is ook daar een gegeven dat vaak onbehandeld blijft.

Mijn interesse in de Traditionele Chinese Geneeskunde was gewekt. En deze wordt alleen maar groter. Het lichaam is niet opgedeeld in hokjes, maar een totaal. Binnen mijn praktijk is mijn doel bij elke cliënt het totaal te kunnen behandelen.

Ervaringen van cliënten
Ik kwam bij Loes als een brok spanning, vasthouden van controle, afreageren, radeloos en heel weinig energie. Wonderbaarlijk hoe acupunctuur mijn kijk op mezelf en mijn omgeving heeft veranderd. Ik heb me lang niet zo ontspannen gevoeld, ik ga nu heel stuk losser om met mezelf en dus ook met de mensen om me heen (vooral mijn vrouw plukt hier de vruchten van) en mijn creativiteit stroomt weer. Soms als ik de praktijk verliet voelde het of ik net terug kwam van vakantie!
– Ton –

© 2023 ACUPUNCTUUR - ZUID, all rights reserved

KvK: 57514038

Acupunctuur-zuid Maastricht